![فواصل جرس](smilies/6/130057.gif)
![فواصل جرس](smilies/6/130057.gif)
![فواصل جرس](smilies/6/130057.gif)
![فواصل جرس](smilies/6/130057.gif)
![بكتب](smilies/1/31.gif)
ماهى المـــورته؟وكيف تحصلى عليها؟
المورته هى الخلاصة المتبقية بعد صناعة السمن البيتى(الطبيعى)
يـــالا بينــــا نشــــوف
![تشجيع](smilies/1/clapping.gif)
- جمعى قشطة اللبن(وش اللبن الدسم ورشى عليه قليل من الملح واتركيه فى اكياس فى الفريزر او الثلاجة) على فترات
- قومى بوضع القشطة فى اناء معدنى وقومى بضربها بالمضرب الكهربى حتى تحصلى على قوام كريمى
الحجم: 176.8 كيلوبايت">صورة0384.jpg - صورة0385.jpg
- قومى بوضع الاناء على نارهادئة تقريبا تأخذ مدة ساعة وعلى حسب الكمية صورة0386.jpg
- قلبى من وقت لاخروبعد فترة تحصلى على السمن وهى كالشكل التالى صورة0387.jpg
- قومى بتصفية السمن فى اناء معدنى بمصفاة معدنية ضيقة
- الخلاصة التى حصلتى عليها رجعيها على النار الهادئة مرة اخرى وضيفى اليها رشة ملح خفيفة وقلب
- سوف تحصلى فى النهاية على المورتة .........ضعيها فى طبق تقديم صورة0388.jpg
شــــــــكل السمن النهائى بعد وضعه فى الثلاجه
صورة0391.jpg
لـــــــذيذة جـــــدااااااااا ..........
![هم نم](smilies/1/75.gif)
![هم نم](smilies/1/75.gif)
![هم نم](smilies/1/75.gif)
ايــــــه رأيـــــــك؟؟؟؟؟
- استخدمتى وش اللبن
- حصلتى على السمن الطبيعى البيتى النظيف المباع بأثمان باهظة
- بعدى عن السمن الصناعى المهدرج الرافع للكسترول
- أخــــيرا حصلتى على المــــورته اللــذيذة
![فواصل طبيخ](smilies/6/xs03gif453.gif)