![طريقتى فى عمل الزبادى بالخلاط](https://www.redcodevb.com/smiles/smiles/33/www.hh50.com-Gallery-Pictures-Signatures-Ramadan-0357.gif)
النهاردة حاقولكم على طريقتى فى عمل الزبادى
المقاديرملعقة ص سكر ( حسب الرغبة) أو لو الزبادى قديمة علشان ماتبقاش حادقة
( لمدة نصف ق)
الاكواب بالتساوى ثم نوزع باقى الخليط ونطفىء الفرن ونأتى بصنية نرص بها
الاكواب ثم ندخلها الفرن لمدة لاتقل عن 6 ساعات
وبالهنا والشفا
أولا
حتى نضمن التوزيع الامثل للزبادى مع اللبن
حيث ان خلطها بالملعقة غالبا لا تحقق لكى ذلك
ثانيا
بتحصلى على زبادى شبيها بالزبادو وبتبقى
زى الزبدة أو الكريمة
ثالثا توفيرا للوقت لان ذوبان الزبادى
بالملعقة بياخد وقت أطول
عدم نجاح الزبادى وبيخليها تقطع أو بتبقى
نصفها معمول والنصف الاخر
مش معمول ( غالبا النصف اللى تحت )
3 أسباب
السبب الاول
كمية الزبادى مش مظبوطة اما بالقليل أو
الكثير
السبب الثانى
درجة دفىء اللبن مش مظبوطة
السبب الثالث
درجة سخونة الفرن مش مظبوطة اما
بالزيادة أو النقصان
يارب ماكنش نسيت حاجة
كل عام وانتن بخــــــــــــــــــــــــــــير ،،،