طريقة عمل ام علي من المطبخ المصرى, كيفية اعدادطبق ام علي - العدولة هدير

4 ديسمبر 2022
3,863
0
0
طريقة عمل ام علي من المطبخ المصرى, كيفية اعدادطبق ام علي

طريقة عمل ام علي من المطبخ المصرى, كيفية اعدادطبق ام علي


المقادير





  • 300 x جرام قشطة
  • 6 x عدد رقائق العجين الهشه
  • 1 x لتر لبن كامل الدسم
  • 1 x كوب جوزهند
  • 1 x كوب فستق (مطحون)
  • 1 x كوب سكر
  • ½ x كوب زبيب
  • ½ x كوب لوز (محمص)
  • طريقة عمل ام علي من المطبخ المصرى, كيفية اعدادطبق ام علي

الخطوات

  1. في الصينية هنفرد شرائح العجين الـ6 و ندخلها الفرن لمدة 15 دقيقة
  2. بعد ما نطّلع الصينية نفتفت شرائح العجين في صينية بايركس غويطة
  3. نضيف فوقيها اللوز و الزبيب و جوز الهند و نخلطهم كويس
  4. نرش نصف كوباية الفستق بس على الخليط و نسيب النصف التاني جانبا
  5. على النار هنغلي الحليب في حلة و بعد ما نطفي النار نضيفله السكر و نذوبه كويس
  6. هنضيف اللبن علي الخليط في الصينية- نوزعوا كويس بالمغرفة و بعديها ندهن الصينية بالقشطة و نوزرعها كويس على كل الصينية و في الاخر هنزين الوش بنصف كوباية الفستق المتبقي
  7. ندخلها الفرن 15 دقيقة على درجة حرارة 250 . جاهزة للتقديم


طريقة عمل ام علي من المطبخ المصرى, كيفية اعدادطبق ام علي