صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم - سارة سرسور

سارة سرسور

New member
4 ديسمبر 2022
4,456
0
0
صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم

جيبالكن اليوم طريقة أمي في عمل الفراخ المشوية

يا رب تعجبكن

صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم

2 فرخة وسط ممكن أقل على حسب العيلة

مقادير التتبيلة

بصلتين وسط
10 فصوص ثوم

1 قرن شطة خضراء حار
ة
2 فلفل أخضر
كوب زبادي
2 طماطم وسط




ملح
فلفل أسود
كاري
بهارات مشكلة
كمون
3 ملاعق خل
أو ممكن بدلها 3 ليمون

صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم

نغسل الفراخ كويس أوي ونسلخ جلدها لأننا مش بنحب الجلد أوي وده طبعاً حسب الرغبة .

نقطع الفرخة 6 قطع ونشرحها كويس بالسكينة عشان التتبيل
ة تدخل جواها .

نفرم المكونات اللي فاتت في الخلاط وبعدين نتبل الفراخ فيها ليلة كاملة بتبقى أحلى بس ماما كانت مستعجلة أخدت ربع ساعة في التتبيلة بس

بالشكل ده .

صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم

بعدين نحضر صينية الفرن
نفرش في الصينية طبقة بصل طرنشات ونرش عليها ذرة ملح وفلفل أسود زي كده


صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم

بعدين نرص طرنشات بطاطس زي كده
وعليها برضه رشة ملح وفلفل أسود

صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم

بعدين نرص الفراخ وماما هنا عملت بصل صغير بتاع الأوارمة في التتبيلة ورصته في الصينية مع الفراخ بالشكل ده

صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم

بعدين ضافت ملعقتين زيت و2 كوب ماء صغير ونغطيها بورق فويل وعلى الفرن على طول لحد لما تغلي شوية

وبعدين نهدي النار على 170 لمدة ساعة وربع وبعدين نكشفها ونعلي النار عشان تشرب ميتها وتتحمر وممكن نشغل الشواية لحد ما تتحمر

وبعدين نسخن فحمايه أوي ونحطها في ورقة فويل زي الطبق ونضيف نقطتتين زيت ولما تدخن نغطي الفراخ بالفويل تاني عشان تاخد ريحة الفحم وده هيبقى شكلها بعد ما طلعت من الفرن وأخدت طعم وريحة الفحم


صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم

ودي بعد ما شيلت البصل

صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم


صينية الفراخ المشوية في الفرن بريحة الفحم



منقووول