السجق او النقانق المنزلية - أميرة القصر

5 ديسمبر 2022
515
0
6
السجق او النقانق المنزلية





انهارده جبت طريقة عمل السجق
عشان نعمله فى البيت اوفر وانظف



المقادير

1 كجم لحم مفروم ناعم مع قطعة ليّة خروف
رأس ثوم كبيرة مفرومة ناعم
ملح حسب الرغبة
2 م ص " ذر ورد " أو " سماق "
2 م ص " كبيبة صينى " ولا أعرف لها اسم آخر
2 م ك ثوم بودرة - ان وجد
2 م ك مستردة - أنا أحيانا أضع خردل مطحون + خل
3 م ك بابريكة أو شطة حلوة
2 م ص شطة حامية حسب الطلب
4 م ك فول الصويا مطحون - لأنه يمتص الدهون ويعطى نكهة
4 م ك كسبرة مطحونة
2 م ص فلفل أسود
3 م ص بهارات

دى مقادير الحشوة اللى حنحشيها داخل المصران
تخلط جميعا مع بعض

الطريقة
السجق او النقانق المنزلية
ده المصران اللى هنشترى رفيع وضانى

السجق او النقانق المنزلية
نغسله وننقعه لمدة يوم فى الماء مع التغير

السجق او النقانق المنزلية

نضغط فيه ماء من الداخل
السجق او النقانق المنزلية

بشكل ده


السجق او النقانق المنزلية

يتغسل بالملح واليمون جيدا
يكون جاهز على الحشو

السجق او النقانق المنزلية

دى الحشوة زى مكتبتها بتتخلط مع بعض

السجق او النقانق المنزلية
هجيب زجاجة بلاستك وقص منها قمع بالشكل ده


السجق او النقانق المنزلية

احشى من القمع بالضغط حتى يدخل الى داخل المصران

السجق او النقانق المنزلية

زى مانتو شيفين


السجق او النقانق المنزلية

كده انتهية من الحشو





السجق او النقانق المنزلية

اربطة بحبل او الفه على بعض لكى يربط نفسه

* ضعيه فى الفليزر لحين الاستخدام
بالطريقة المحببة لكى
شوى او قلى او بصوص طماطم

عيزه تقيم من احلى بنات فى المنتدى