اسهل طريقة لعمل الفراخ,صينية الفراخ بالكارى بالخطوات المصورة,فراخ بال - إم البراء

إم البراء

New member
5 ديسمبر 2022
122
0
1
اسهل طريقة لعمل الفراخ,صينية الفراخ بالكارى بالخطوات المصورة,فراخ بال
صينية الفراخ بالكاري
مش بتاخد وقت خالص


(و ده اهم حاجة بالنسبالي)



يعني لو واحدة موظفة ولا واحدة مالهاش نفس تقوم تطبخ
او واحدة اول مرة تطبخ

يبقي الصينية ديه ممكن تكون من الحلول المتاحة



و اللي هيدوقها هيفتكر انك تعبتي فيها كتير









نبدأ بأه بسم الله



المقادير:



فرخة

(مقطعة اربع ارباع)
(ممكن تحطي اوراك بس او صدور بس)
بس انا مابعرفش آكل غير الفراخ البلدي


1بصلة كبيرة

(مقطعة مكعبات صغيرة)
1 طماطم كبيرة
(مقطعة مكعبات صغيرة)


ملعقة كبيرة كاري



ملعقة صغيرة ملح



نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود مطحون



3ورق لوري



3 حبهان



نصف ملعقة صغيرة شطة او هريسة شطة

(حسب الرغبة)

طبعا نراعي ان المقادير ديه لاربع قطع فراخ
(فرخة يعني)
يعني لو زودنا في قطع الفراخ
طبعا هنزود في مقادير التتبيلة


الطريقة:



من بالليل

تحطي قطع الفراخ في الصينية

و تغرزيها بالسكين علشان التتبيلة تتغلغل



وحطي عليها البصلة المكعبات و الطماطم المكعبات

و ورق اللوري و الحبهان

و الكاري و الملح و الفلفل



(ممكن اضافة ملعقة صلصة طماطم علشان يكون لون صوص الفراخ احمر)



و قلبيهم مع بعض كويس
خدي بالك ماحطناش اي دهون خاااالص

و مش هنحط


و غطيهم بورق فويل

و حطيهم في الثلاجة لتاني يوم لما يجي وقت الطبخ



و وقت الطبخ طلعيها من التلاجة بنفس الصينية و اللفة اللي بورق الفويل

و حطيها في فرن ساخن
(تكوني مسخناه من قبل كده)



بتاخد من ساعة الا ربع لساعة



بعد ساعة الاربع

اكشفي الورق الفويل علشان تشوفيها استوت ولا لاء



لو لقيتيها استوت سيبيها مكشوفة في الفرن شوي علشان وجهها يحمر

ممكن تحطيها دقيقتين تحت الشواية
اسهل طريقة لعمل الفراخ,صينية الفراخ بالكارى بالخطوات المصورة,فراخ بال



ممكن تقدم في الصينية زي ماهي

اسهل طريقة لعمل الفراخ,صينية الفراخ بالكارى بالخطوات المصورة,فراخ بال
و ممكن بعد ما تتحط تحت الشواية و تاخد لون نقدمها علي رز ابيض او ارز بالكاري
اسهل طريقة لعمل الفراخ,صينية الفراخ بالكارى بالخطوات المصورة,فراخ بال



و ممكن نعمل معاها توميه

و سلطة