![اسهل طريقة صينية سمك على الطريقة الإيطالية, طريقة تحضيرصينية سمك على الطريقة الإيطالي](https://upload.3dlat.com/uploads/3dlat.net_14_16_e5ba_28130b6778a32.gif)
![اسهل طريقة صينية سمك على الطريقة الإيطالية, طريقة تحضيرصينية سمك على الطريقة الإيطالي](https://upload.3dlat.com/uploads/3dlat.net_14_16_6174_fea83e58144c1.jpg)
المقادير
- 10 x كيس ملح
- 1 x عدد سمكة كاملة
الخطوات
- هنفتح بطن السمكة وننضفها كويس ونغسلها بالماء, ومش هنقص الزعانف ولا هنشيل القشر
- نغلف صاجة الفرن بورق فويل ونفرش عليها نص كمية الملح
- نرّص السمك فوق الملح ونقفل بطنه كويس علشان الملح ميدخلش جوة السمكة.
- نغطى السمك بالملح تماما بنصف كمية الملح الى فاضلة
- نرّش الملح ببخاخة ماء علشان يتماسك, وساعتها هيبان أجزاء أعلى من أجزاء.. هنساوى الملح تماما بحيث يكون متناسق الشكل.
- نسخّن الفرن ل 200 درجة مئوية وندخل الصاجة لمدة 20 دقيقة أو لحد ما الملح يصفر ويتشقق.
- هنطلع الصاجة من الفرن ونكسر الملح بمعلقة ونرميه.. وهنقدم السمكة مع أرز وصوص
ملاحظات
- يمكن عمل صوص ووضعه على السمك بعد تكسير الملح وإن كان من الأفضل تجربة الوصفة لأول مرة بدون إضافات. - كبديل لرش الماء على الملح يمكن وضع بياض البيض فقط وهو يضفى طعما أفضل.
![اسهل طريقة صينية سمك على الطريقة الإيطالية, طريقة تحضيرصينية سمك على الطريقة الإيطالي](https://upload.3dlat.com/uploads/3dlat.net_14_16_e5ba_d383868f47f33.gif)